Артисти от стълбите на „Каменица“ вбесиха пловдивчанка

Оплакването е за шум от озвучителни уредби и толерантността на контролните органи спрямо тази дейност

Пловдивчанка се ядоса на музикантите по Главната улица. Това става ясно от доклада на омбудсмана на Пловдив за втората половина на изминалата година, предава репортер на DCnews.bg.

Конкретната жалба е срещу тези артисти, които разполагат пред стълбите на Каменица и по продължението на пешеходната зона до Римския стадион. Оплакването е заради вдигания шум от озвучителните уредби на някои от уличните артисти, в жалбата си тя е написала още, че (цитирам) „контролните органи се проявява недопустима толерантност спрямо тази дейност“.

Полученият от Общината отговор е, че ползването на общински площи от улични музиканти, певци, артисти и други самодейци не включва ползването на електронни усилвателни устройства, а контролът по тази част от наредбата се осъществява от ОП „Общинска охрана“, сектор „Общинска полиция – Пловдив“, Пловдивски общински инспекторат и органите на МВР.

„Ние считаме, че тази дейност е добре уредена в Наредбата за осигуряване на обществения ред на територията на Община Пловдив, но след като възниква повод за такъв сигнал допускаме, че контролът по спазването на тази наредба не е достатъчно ефективен“, посочват от кабинета на обществения посредник.

Подобни статии

Top