Асен Костов: Кметът да ни даде график на ремонтите, умишлено го крие

Хората в „Кършияка“ са готови на нови протести

„Ще поискам кметът на Пловдив Здравко Димитров да ни предостави график коя улица от кога до кога ще бъде разкопана, за да го публикувам в социалната мрежа. Графикът умишлено се крие  и не ни дават информация въпреки обещанията!“ – Това заяви пред DCnews.bg Асен Костов от инициативата „Да спасим парка зад хотел „Санкт Петербург“, бесен от състоянието на улиците в кв. „Кършияка“, където се извършват ремонти по Водния проект.

„Господа общинари и фирми близки до властта, продължавате да хвърляте прах в очите на хората с прословутия Воден проект и да ни лъжете! Работихте няколко дни ударно направихте си пиар и до там! Ние гражданите продължаваме да страдаме и живеем в неописуеми миризми и прах!„, обърна се чрез медията ни Костов към управляващите.

Той обяви, че отново ще настоява пред кмета да се публикува графика на дейностите. Общественикът допълни, че ако работата на изпълнителите продължава по същия начин, съвсем скоро ще потърси помощ от медиите, тъй като хората в квартала са готови за нови протести.

„Категорично няма да търпим да ни лъжете и размотавате! Не ме интересува, ако искате работете и на 7-дневна работна седмица, щом спахте цяла година“, категоричен е Костов.

Припомняме, че през последните няколко месеца заради ремонтите и некачествените дейности по Водния проект в „Кършияка“ пострадаха жители на квартала, няколко автомобила пропаднаха в необезопасени шахти, а ежедневно хората са принудени да трошат автомобилите си, да дишат прахоляк и лоши миризми, да живеят при непрекъснат шум от ремонти и да се чудят къде да вървят по разкопаните улици. На някои от шофьорите бяха наложени актове заради немарливостта на фирмата изпълнител, на която също бе съставен акт за един от инцидентите от Пътна полиция.

Глобиха ръководителя на ремонтите по Водния цикъл заради поредна пропаднала в шахта кола

Подобни статии

Top