Асен Николов: Желая на Академик призови места във всички турнири!

Адриян Секулов влезе в идеалната петица на 13 кръг в НБЛ

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов направи равносметка на изминалата година и сподели какво очаква от следващата, както и мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза той пред BGbasket.com:

„Смятам, че беше противоречива година. Някои цели бяха изпълнени, някои – не, но с оглед развитието на клуба смятам, че беше успешна.

Смятам, че първенството през този сезон е доста оспорвано. Отборите направиха добри селекции и всеки може както да победи, така и да загуби от останалите отбори. Радващо е развитието на новия член на лигата Черноморец. Смятам, че тази година предстоят интересни мачове.

За новата година пожелавам за клуба ни призови места в края на сезона във всички турнири, в които участваме. Също така смятам, че имаме възможностите, за да го постигнем.

Пожелавам на всички здраве през 2020 година, както и много положителни емоции по време на срещите от първенството. На всички играчи желая да се опазят от контузии и да радват публиката в залите.“

В същото време Адриян Секулов попадна в идеалната петица на 13 кръг на НБЛ. В него Академик Бултекс 99 победи с 88:70.

Секулов реализира 10 точки, 8 борби, 4 асистенции, 1 чадър за 25 минути игра с КПД 17.

Силното включване от пейката на гарда срещу Академик София определено се понрави на публиката в зала “Сила”. Адриян Секулов овладя рекордните за себе си през сезона 8 борби, а освен това за първи път премина двуцифрената бариера. При стрелбата си той бе 3/3 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Подобни статии

Top