Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков: Имаме съществени различия във визиите си с ИТН

Тримата служебни министри обясниха защо са отклонили предложението да се включат в бъдещо правителство на „Има такъв народ“

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период“. – Това коментираха министрите от служебното правителство Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков, съобщиха в прессъобщение до медиите от Министерство на финансите.

От ведомството допълват, че коментарът е по повод запитвания на медиите във връзка с отклоненото от тримата служебни министри предложение да се включат в бъдещо правителство на „Има такъв народ“ (ИТН).

„Освен това, ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство. Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата. Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!“, посочват още тримата служебни министри на финансите, образованието и икономиката.

Подобни статии

Top