Асенова крепост очаква 100-хилядния си посетител

Асенова крепост

Историческият паметник „Асенова крепост“ очаква своя 100-хиляден посетител. За първи път от

Общинско предприятие „Туризъм“ се готвят да отчетат кръглата цифра. Регистрацията на туристите тече още от началото на годината, а Общината очаква всеки момент рекордьорът, който да разгледа паметника на културата.

За посрещането на 100-хилядния посетител от ОП „Туризъм“  вече обмислят с какви  подходящи подаръци да зарадват късметлията – сред тях най-вероятно ще са луксозни сувенири, традиционния станимашка мавруд,  както и специалната значка  с емблема – храмът “Св. Богородица Петричка”, намиращ се в Асеновата крепост.

И тази година ОП „Туризъм“ очаква ръст на приходите от посещения на историческия паметник над Асеновград. “ Броят на туристите, които идват, за да разгледат Асенова крепост всяка година се увеличава. Затова очаквам тази година да отчетем по-добри показатели от 2017-та“, каза Ивайло Мирчев, експерт в ОП „Туризъм“. По думите му, миналата година събраните средства от посещения на туристи са над 200 хиляди лева.

От предприятието продължават да  провеждат и рекламна кампания, която да популяризира  и насърчава туристическите посещения на крепостта и обектите край Асеновград.

Подобни статии

Top