Асенова крепост отваря безплатно врати за студентския празник

Историческият паметник ще изненада студентите с атрактивна нощна разходка

Асенова крепост ще работи  безплатно за празника на студентите – 8 декември. Входът към историческия паметник над Асеновград ще бъде  свободен само за кандидат-висшисти, които представят документ, информираха от ОП „Туризъм“.

Желаещите ще могат да посетят църквата „Света Богородица – Петричка“ и да се снимат на едно от  най-величествените, а несъмнено и сред най-красивите места в страната.

Културният комплекс ще задоволи и най-сериозната туристическа претенция,  като единствено за празника възобнови нощните турове из руините на крепостта.

През декември националният паметник на културата  ще отчете и  своя 100-хиляден посетител. Очаква се всеки момент рекордьорът, който ще разгледа историческото място.

За посрещането на 100-хилядния посетител от ОП „Туризъм“  са подготвили и   подходящи подаръци, с които  да зарадват късметлията – сред тях  ще са луксозни сувенири, традиционният станимашка мавруд,  както и специалната значка  с емблема – храмът “Св. Богородица Петричка”, намиращ се в Асеновата крепост.

 

 

Подобни статии

Top