Асеновата крепост на корицата на туристически пътеводител

Асеновата крепост зае полагащото й се челно място в туристическия пътеводител „25 туристически обекта в община Асеновград“. Книжката се издава като  част от инициативата „Опознай Асеновградския край“ на Общинско предприятие „Туризъм“.

Тя  може да се закупи от Информационния център на емблематичния за града исторически паметник, както и от билетния център на Палеонтологичния музей.

Разпространява се  на символичната цена от два лева, обясниха  от туристическото звено към Общината.

Пътеводителят  включва 25 емблематични за града и региона дестинации. В него се съдържа кратка информация за петте манастира на територията на общината, туристите ще могат да се запознаят с историята на едни от най-старите храмове и богатото културно-историческо наследство на региона чрез презентация на колекцията от експонати в Историческия и Палеотологичен музей, ще научат за  характерните станимашки  традиции и бит чрез сбирката в известната Синя къща.

В книжката са описани и тракийските светилища  „Белинташ” и „Караджов камък”,  пещерата „Добростански бисер” и забележителните Бачковски водопади, както и най-големия водопад в Родопите – Сливодолското падало.

 

„Обектите са една симбиоза от туристически маршрути, които дават цялостна картина на забележителностите в района  на Асеновград. Достъпът до някой от тях  е лесен, защото има изградена инфраструктура, посещението до други е свързано изцяло с пешеходен туризъм”.

Идеята е тези пространства да привличат повече посетители, които да се върнат в града и като туристи, коментираха от ОП “ Туризъм“.

Посещението и запознаването с обектите се удостоверява с поставянето на специален печат за заверка в определеното в книжката място. Преминалите през всички маршрути и посетили обектите ще получат специална значка и грамота.

 

Подобни статии

Top