Асеновец и Черноморец в дерби на Югоизток - DC news

Асеновец и Черноморец в дерби на Югоизток

Мачът между третия и четвъртия в класирането е от 14:00 часа днес на стадион „Шипка“

Истинско дерби очаква зрителите в Асеновград, където в събота гостува Черноморец. На митичния стадион „Шипка“ се срещат третия и четвъртия във временното класиране и загубата за всеки от отборите би ги отдалечила много от първата позиция.

Главен съдия на двубоя ще бъде Мустафа Севди Шефкет от Кърджали с помощници Владимир Хубенов от Кърджали и Желязко Атанасов  от Хасково.

Асеновец разчита много на своя голмайстор Тодор Тодоров, а неговата форма до голяма степен влияе на цялостното представяне на отбора.

През зимната подготовка таранът на отбора Реджеб Халил имаше проблеми с контузия, пропусна и откриващия мач за годината в Хасково и не е ясно до колко ще може да вземе участие днес. Другият важен проблем пред треньора Веселин Филипов е състоянието на Мутлу Алиев, той получи контузия в Хасково и не е ясно дали ще бъде готов за срещата.

„Акулите“ картотекираха няколко нови попълнения през зимата и още в първия двубой започна да става ясно дали са на прав път – два от трите гола бяха отбелязани от новодошлите: Миро Манев и Венци Гюзелев. Старши треньорът на бургазлии Веселин Великов одобри привличането на македонския централен нападател Андрей Симевски, който до последно чакаше картотека, за да може да бъде използван за двубоя.

Подобни статии

Top