Асеновец и Спартак подновяват тренировки, Марица не

Очаква се разрешение от ЗС на БФС както за мъжете, така и за ДЮШ на клубовете

Представителният тим на ПФК Марица (Пловдив) няма да подновява тренировки. Това съобщи старши треньорът Борислав Караматев пред Радио Пловдив.

Първенството в Трета лига бе прекратено, а в групата на пловдивчани няма да има баражи за попълване на Втора лига. Това прави безпредметни тренировките сега, като отборът ще се събере на подготовка едва за новия сезон на Югоизток.

Спартак (Пловдив) и Асеновец пък чакат изрична заповед от Зоналния съвет на БФС в Пловдив за подновяването на заниманията, след като вчера Министерството на здравеопазването разреши спортуването на открито – в това число футбол, баскетбол и волейбол, но при строги правила за безопасност.

„Гладиаторите“, които спечелиха АОФГ в Пловдив, ще се готвят за бараж за влизане в Трета лига – Югоизточна група.

Очаква се и разрешение за подновяването на тренировките на децата и юношите. В свое писмо до институциите четирите пловдивски клуба поискаха това да се случи възможно най-скоро при спазването на всички мерки за безопасност.

По този повод днес от БФС поясниха, като цитираха част от заповедта на министъра на здравеопазването, която гласи:

„БФС информира футболните клубове с аматьорски статут в системата на БФС, че с т. 3 от заповед № РД-01-259/11.05.2020 г. на министъра на здравеопазването се „допуска упражняването на колективни спортове за аматьори на открито, без състезателен характер и без публика (в това число – футбол), с участието на до 10 човека, при спазване на противоепидемичните мерки, и без да се допуска използването на бани и съблекални“.

Школата на Марица е финансово подсигурена и ще възобнови дейността си в момента, в който има официално разрешение възобновяване на дейността.

В Асеновец пък направиха основен ремонт на терените на стадион „Шипка“ и те са готови да приемат запалените по футбола малчугани.

Подобни статии

Top