Асеновец направи 2:2 с Ямбол в мач с 3 червени картона

Реферът изгони вратаря на гостите Кристиан Валери Ван Ден Темпел, както и играещият треньор на домакините Веселин Филипов и Йордан Ковачев

ФК Асеновец направи 2:2 срещу ФК Ямбол в изключително изнервен двубой от 3 кръг на Трета лига – Югоизточна група, игран на стадион „Шипка“.

Гостите повеждаха два пъти в резултата чрез Александър Димитров в 51-ата и в 80-ата минута. Отборът на асеновградчани, воден от Веселин Филипов, обаче успяваше да изравни с попадения на Борислав Хаджиев в 60-ата и в 90-ата минута.

Така Асеновец събра 4 точки и заема десетото място във временното класиране, а в следващия кръг приема дублиращия отбор на Локомотив (Пловдив) от 18:00 часа на 28 август.

За съжаление и този двубой бе белязан от арогантното поведение на гостуващите футболисти и от поредните съдийски брадви.

Реферът Светослав Лазаров от Бургас не успя да види нарушения срещу играчи на Асеновец и при двата гола на Ямбол.

Все пак съдията нямаше как да не изгони изключително агресивния вратар на гостите Кристиан Валери Ван Ден Темпел за удар без топка. Той се държеше хулигански и още от самото начало на мача провокираше с думи и блъскане играчите на домакините. Той дори си позволи да ги плюе, което предизвика гнева на публиката и тя едва не нахлу на терена.

Ямболии пък влизаха брутално в краката на асеновградчани, а при най-малкото докосване лежаха с минути на терена.

Играещият треньор на Асеновец Веселин Филипов получи заслужен червен картон, а малко по-късно и Йордан Ковачев пое към съблекалните след втори жълт картон.

От ФК Ямбол нарекоха мача истинска „корида“ и обявиха, че ще подадат жалба до ЗС на БФС в Пловдив заради „безобразната организация“ на мача от страна на домакините.

От ФК Асеновец пък подготвят специален видео репортаж с най-спорните моменти, които ще направят обществено достояние.

Подобни статии

Top