Асеновец с първа контрола в сряда срещу Оборище (Панагюрище)

8 опитни футболисти напуснаха тима, новият наставник Димитър Сираков ще разчита предимно на таланти от школата

ФК Асеновец ще изиграе първата си контрола от зимната си подготовка идната сряда, 3 февруари. Мачът ще бъде от 14:00 часа без публика на стадион „Шипка“ срещу Оборище (Панагюрище), съобщиха от клуба.

Следващата проверка е в неделя, 7 февруари, отново в Асеновград, срещу Сокол (Марково). На 13 февруари, събота, асеновградчани приемат Марица (Пловдив). Търси се съперник за още една контрола.

След оттеглянето на наставника Димитър Илиев отборът бе напуснат и от повечето от опитните титуляри – Мутлу Алиев, Александър Драшков, Александър Стойчев, Никола Праматаров, Халибрям Кармаджъ, Халил Мюмюн, Теодор Генов, Яшар Ферадов. Повечето от тях ще продължат кариерата си в отбори от Трета лига.

Новият старши треньор Димитър Сираков ще разчита на 3-4 по-опитни играчи и предимно на млади таланти от старшата възраст. Засега групата е от 16-17 души, като в тима се надяват на няколко нови попълнения до подновяването на шампионата.

Отборът е лидер във временното класиране на АОФГ, но целта напролет ще бъде да се стабилизира и да се готви да атакува Трета лига през следващия сезон.

Основната цел, която са си поставили президентът на клуба Борис Велков и кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, са превръщането на стадион „Шипка“ в модерно съоръжение за футбол.

Подобни статии

Top