Асеновец свали Загорец от върха след 1:0 на ст. „Шипка“!

Тодор Тодоров отбеляза единствения гол за първата загуба на новозагорци от началото на сезона, ФК Саяна излезе начело

Асеновградските футболисти зарадваха за пореден път феновете на Асеновец. Пред многобройната публика, момчетата на завърналия се след наказание Веселин Филипов се раздадоха и заслужено нанесоха първо поражение на футболистите от Нова Загора.

Над всички в този мач отново беше Тошко Тодоров. С изключителната си бързина Тошко буквално разпиля противниковата защита. В 7-ата минута на мача след центриране отляво именно Тошко вкара победният гол в мача. Любопитен факт е, че това е първи допуснат гол от състезателите на Загорец. До края на полувремето Тошко удари и греда, а гостите стигнаха до един по-опасен удар с глава.

През втората част положенията отново бяха пред вратата на Загорец, като отново главно действащо лице беше Тошко. Към средата на полувремето страхотен удар от воле мина на сантиментри от горната греда.

Малко по-късно влезлият като смяна Мутлу Алиев подаде страхотен пас към Тошко, като само лошото му повеждане му попречи да остане очи в очи с Караманов. Гостите от Нова Загора успяха да стигнат само до едно опасно центриране от страна на Иван Стоянов.

Така Асеновец събра 10 точки и излезе на 9-ото място, докато Загорец се смъкна на втората позиция с 13 точки, колкото има и Атлетик (Куклен). Новият лидер е ФК Саяна (Хасково) с 16 точки след успех с 1:0 като гост на Несебър.

„Тактически изиграхме мача страхотно,като бяхме изключителни във фаза защита,а контрите ни донясаха нужните положения.

Отново искаме да благодарим на Асеновградската публика,която напълни централната трибуна и допринесе за отличната атмосфера на стадиона.

Спокойно можем да кажем, че стадион „Шипка“ отново се превръща в крепост. Само Асеновец и Никога Крачка Назад!“, заявиха от клуба.

Подобни статии

Top