Асеновец загуби с 0:3 в Марково след мощни съдийски брадви - DC news

Асеновец загуби с 0:3 в Марково след мощни съдийски брадви

Ръководството на асеновградчани се оплака от рефера Мустафа Шефкет, попита защо мачът не е заснет на видео и призова ЗС на БФС да се намеси

Сокол (Марково) победи с 3:0 ФК Асеновец в среща от 2 кръг на Трета лига – Югоизточна група. Подобно на мача за Купата на България, спечелен от „соколите“ с 1:0 след скандално съдийство на Владимир Вълков, и вчерашната шампионатна среща бе белязана от поведението на рефера Мустафа Шефкет и бригадата му.

Асеновградчани се оплакаха от постоянно накъсване на играта и незаслужени жълти картони за техните футболисти, за две неотсъдени дузпи в тяхна полза и за измислен втори жълт и червен картон за Тодор Тодоров.

Вижте с какво изявление публикуваха на страницата си във Фейсбук от ФК Асеновец:

Мустафа Шефкет и компания се подиграха с асеновградските футболисти.

За съжаление днес ще обърнем внимание не на футболните неща. Сокол Марково, отбор за който не е тайна, че се свързва с г-н Сталев, бивш шеф на съдиите в България.

Още след фиаското, което се случи на Спартак Пд в срядав мач за купата на България срещу Сокол и с назначаването на кърджалииският рефер Мустафа Шефкет, на всички в Асеновград, а и на всички, които следят аматьорският футбол, беше ясно какво ни очаква в събота.

Още в началните минути Мустафа Шефкет започна да дава жълти картони на футболистите ни за щяло и нещяло (7 или 8 жълти картона). Играта се спираше постоянно и не се даваше възможност да играем футбол. От своя страна футболистите на Сокол бяха твърде агресивни, но всичките им нарушения бяха подминавани. Постоянно имаше разминаване в решенията на главният рефер и неговите помощници, като в случайте, в които те му сигнализираха за нарушения срещу Асеновец, той не ги уважаваше.

Г-н Мустафа Шефкет съвсем тенденциозно подмина две 100% дузпи за нашият отбор. Друг изключително важен момент в мачабеше, когато Йордан Хърков от състава на Сокол получи червен картон за удар без топка срещу Тошко Тодоров и в момента, в който нашият футболист се изправи, получи втори жълт картон и съответно червен. Без вина виновен, така се оказа Тошко в тази ситуация.

Претенциите ни в този мач са страшно много, но ще спрем до тук. На всички им е ясно, че тази година Сокол няма да чакат вторият полусезон, а ще си “опекат“ нещата още от рано- рано.

Другото странно нещо беше, че по правилник мачът трябваше да се снима, но никой не видя това да стане. Призоваваме БФС Пловдив да обърне внимание и да ни предостави запис от мача.

Всичко това, което се случи в Марково, се случи и при последното ни гостуване там преди две години…..Жалко и трагично,но такава е реалността…за жалост……“

Подобни статии

Top