Асеновград чества 9 май пред паметника на загиналите в Отечествената война

С тържествено събрание

пред паметника на загиналите в Отечествената война в Асеновград ще бъде отбелязан денят на победата над хитлерофашизма – 9 май.

Цветя ще положат представители на  Общината, военното формирование в града, както и Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и Съюзът на ветераните от войните и военноинвалидите.

Поклонението започва в 10 часа в двора на казарменото поделение в Асеновград.

Тържествата ще продължат по-късно следобед с празничната програма на национално движение „Русофили”. Домакин на събитието е Градската библиотека „Паисий Хилендарски”.

 Вече десет години

9 май е и Ден на Европа. Хронологията на събитията от края на войната до Обединена Европа ще представи Пенсионерски хор „Станимака” в  музикално-поетичната композиция „България и Денят на Европа”.

Спектакълът е тази вечер в Народно читалище „Родолюбие”.

Утре тържествата, за Деня на Европа ще продължат с концертът- спектакъл „За мирна Европа” на денс формация „Косара”, танцов състав „Станимаклийче” при ЦПЛР „Васил Левски” и балетно студио „Терпсихора” при НЧ „ Родолюбие”.

Час преди това, от 17 часа учениците от Професионална гимназия „Цар Иван Асен II” са подготвили ден на таланта в читалището в центъра на града.

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top