Асеновград е домакин на държавното за млади ездачи

Първенството продължава и днес, участват 100 състезатели от цялата страна

Асеновград  е домакин на Държавното първенство за млади ездачи, което се явява и квалификация. Дистанциите, на които ще се състезават спортистите, са от 30, 40, 60 и 80 километра. То започна вчера със старт на стадионното пространство срещу бившето ТКЗС в Асеновград.

В първенството участват близо 100 състезатели от цялата страна, както и много любители на този спорт от града домакин. Спортното мероприятие се провежда на открито и при строго спазване на всички противоепидемични мерки във връзка с разпространението на коронавируса.

Маршрути на състезанието:

– 30 километра: старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново и обратно (две обиколки);

– 40 километра – старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново – горната част на село Мулдава – военни складове – село Козаново – финал (две обиколки);

– 60 километра – старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново – горната част на село Мулдава – финал (две обиколки);

– 80 километра – старт – параклис „Свети Илия“ – село Козаново – село Червен – горната част на село Мулдава – военни складове – село Козаново – язовир в село Мулдава (под стоевския път) – финал.

Организатор на събитието е Спортен клуб по коневъдство и конен спорт „Цар Иван Асен II“. Община Асеновград отпусна полагащите се на организацията средства за издръжката му. Средствата ще се ползват за покриване на разходите по организацията и провеждането на състезанието. Освен това, общинската управа съдейства и за осигуряване безопасността на участниците. Апелират се гражданите за търпение и спазване инструкциите на органите на реда по време на състезанието.

Подобни статии

Top