Асеновград изпрати първите си абитуриенти, те получиха лично послание от кмета - DC news

Асеновград изпрати първите си абитуриенти, те получиха лично послание от кмета

Първите абитуриенти на Асеновград поеха по своя житейски път.

На откритата сцена на площад „Академик Николай Хайтов“ с тържествен ритуал община Асеновград изпрати абитуриентите от ПГ „Св. Патриарх Евтимий“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ПГ „Цар Иван Асен II“. Близо 200 зрелостници преминаха по червения килим.

Те бяха лично поздравени с послание от кмета на общината д-р Христо Грудев и всеки от тях получи от градоначалника папирус с послание.

Ето какво пише в посланието:

„Скъпи приятелю,

Ето, че дойде така чаканият момент, когато ще чуеш последния училищен звънец. Ще благодариш на любимите учители и приятели за годините, прекарани заедно и ще поемеш по своя път. Днес е твоят бал – твоят красив и незабравим празник! Стотици абитуриенти ще огласят Асеновград със смях и песни и ще озарят града ни с красота и младост.

В този прекрасен миг ти отваряш вратата за нови светове и за неизвестни предизвикателства. Ще учиш и работиш. Ще пътуваш и обичаш. Ще опознаеш нови места и ще заспиваш под чужди звезди. Но накъдето и да поемеш, с когото и да те срещне Негово Величество Животът, не забравяй никога откъде си тръгнал. Бъди продължение на древната история на нашия град. Носи в сърцето си онзи асеновградски дух, с който ще побеждаваш.

Тук е всичко, което ти дава здрави корени и те е направило такъв, какъвто си днес. Тук е домът ти, семейството, училището, приятелите. Тук вечерникът всяка вечер ще нашепва името ти и ще ти дава крила да полетиш към мечтите си. Бъди здрав, стъпвай уверено, обединявай воля и енергия за добри дела. И обичай! Тогава и Вселената ще се усмихне и ще ти отвърне с любов. Нека нашата положителна енергия и благословия днес да бъдат твоята щастлива орис!

На добър час!“

През изминалата вечер стартираха абитуриентските дефилета в Асеновград. По червения килим преминаха зрелостниците от паралелките на СУ “Св. св. Кирил и Методий”, ПГ “Цар Иван Асен II” и ПГ “Свети Патриарх Евтимий”. Поздравих абитуриентите, пожелах им да бъдат здрави, да стъпват уверено и да обединяват воля и енергия за добри дела. 
Нека нашата положителна енергия и благословия да бъдат тяхната щастлива орис!“

Тази вечер тържественото изпращане на зрелостниците продължава. От 18:30 ч. – сцената на площад „Акад. Николай Хайтов” е  тържественият ритуал на община Асеновград за изпращане на абитуриентите от ПГ по ХВТ „Св. Димитрий Солунски“.

Подобни статии

Top