Асеновград остава без околийския си празник в четвъртък до второ нареждане

Предприети са всички необходими мерки, за да бъдат изпълнени разпорежданията на министъра на здравеопазването

Асеновград остава без традиционния си пазарен ден, който се провежда всеки четвъртък. Тогава  обичайно в града пристигат множество външни търговци, които разполагат стоката си извън пределите на пазарното пространство. Забраната е в сила от тази седмица и ще продължи до второ нареждане.

Предприети са всички необходими мерки, за да бъдат изпълнени разпорежданията на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с търговията на пазарите и тържищата в града. Затворени са 5 от общо 7-те входа на Общинския пазар. За спазването на реда, дистанцията между пазаруващите и влизането на определен брой хора при търговците отговарят служители от РУ – Асеновград, Дейност „Пазари и тържища“ и общината.

Целта на засиленото присъствие е осигуряване спазването на пропускателния режим  и ограничителните мерки. Съгласно заповедта от Министерството на здравеопазването, на 12.04.20 г. кооперативният и районните пазари в града бяха затворени.

Кооперативният пазар ще работи и утре, след което ще бъде затворен за посещение. На видни места е разлепена заповедта на здравния министър, а на всяка една сергия има поставени табели, с които се приканват клиентите да не докосват стоките. Пазарът се дезинфекцира три пъти на ден, а всеки четвъртък след 17:00 ч. се извършва основна дезинфекция от лицензирана фирма. Към момента работят само магазините, разположени на територията на Общинския пазар в Асеновград – за хранителни стоки, риба и месо.

 

Подобни статии

Top