Асеновград остава без вода заради ВиК ремонт (СНИМКИ)

Преместване на магистарален водопровод ще остави част от Асеновград без вода.

Ремонтът е плануван за сряда, а хората ще останат на сухо от сутринта в рамките на работния ден.

ВиК съоръжението, което трябва да бъде преместено  се намира в двора на детска градина „Асенова крепост“. По време на Коледните празници то се спука, а водата, която  изби като гейзер, наводни дворното пространство.  Заради тежката авария цяла нощ 1/3 от Асеновград остана без вода.

1/3 от Асеновград остава без вода поне до утре на обед

Авариралият водопроводът е с  дължина 70 метра и е разположен между улиците „Атанас Свещаров“ и „Васил Левски“. Ремонтът предвижда изграждане на  успоредна тръба, която да бъде изнесена извън детското заведение.

„Тръбата е етернитова и е силно амортизирана. При ремонта тя ще бъде сменена със съвременна полиетиленова, която е с много по-добра пропускливост“, обясни началникът на ВиК -Асеновград инж. Димитър Кавалджиев. Преместването пък се налага, тъй като  съоръжението преминава през двора на детската града, което при сериозна и тежка авария създава опасност и за децата.

Екипи на ВиК вече подготвят терена, като са направени изкопи и са доставени тръбите. В сряда, когато е предвидено спиране на водата, освен смяна на старата водопроводна тръба с нова се предвижда и подмяна на спирателен кран и изграждане на ВиК връзка.

За да се извърши по-бързо ремонтът на място ще работят няколко екипа на местното дружество. От там обясниха, че аварийното спиране на водата ще засегне само живеещите в ниската зона на града,  западно от река Чая. Проблем с водоподаването ще има в района на авто и ЖП-гарата, както и около градския стадион.

 

 

 

Подобни статии

Top