Асеновград отново се обединява: Концерт "Заедно за Рамадан" на площада тази вечер - DC news

Асеновград отново се обединява: Концерт „Заедно за Рамадан“ на площада тази вечер

Рамадан Шабан вече шеста година се бори да събере парите, необходими за лечението му

Новата сцена на обновения площад в Асеновград ще се превърне в арена на благотворителността. Днес от 19:30 ч. ще се проведе благотворителен концерт “Заедно за Рамадан”. Организатор на събитието е Общински младежки съвет – Асеновград, в партньорство с общината. Концертът е включен в програмата за Майски културни празници, 2023 г.

Средствата, които ще се съберат на концерта, ще бъдат дарени в полза на Рамадан Шабан. Той е млад мъж, който вече шеста година се бори да събере сумата, необходима за лечението му – на стойност 100 000 лв. Към момента, събраните средства са в размер на около 30 000 лв.

Рамадан е диагностициран с „Мегаколон, остър перитонит, локална инфекция на кожата и подкожните тъкани“ (или иначе казано: тромбоза и сплитане на червата). Направени са му 7 операции в България. Малко по-късно здравословното му състояние се влошава и той започва да търси друго решение. Свързва се с турска клиника, откъдето му дават реална възможност за лечение и нормален живот.

В благотворителния концерт в Асеновград ще се включат местни асеновградски изявени и познати, доказали таланта си изпълнители и танцови формации. Своя принос за благородната кауза ще дадат и едни от най-популярните имена в българската музика в момента, сред които Торино и Пашата, Габриела и Саби от MEGA STAR.

Входът за зрителите е на цена 10 лв. Покани за концерта все могат да се закупят предварително, като изпратите лично съобщение на Facebook страницата на Общински младежки съвет – Асеновград или се обадите на някои от следните тел. номера: 0894 91 80 15 (Димитър) и 087 90 90 892 (Димитрина).

По-рано днес, от 18:00 ч. в Градската библиотека на Асеновград ще се проведе и концерт на детските музикални школи към НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски”.

Подобни статии

Top