Асеновград оживява в „Духът на времето“ за празника си (СНИМКИ)

Снимка: RebelAct – Фото и видео заснемане с дрон

Със спектакъла „Духът на времето”

Асеновград ще отбележи 30-години от честванията на Празника на града. За юбилейната дата авторът на представлението Виолета Стамболийска събира на една сцена музиканти, танцьори и артисти.

Спектакълът е част от програмата на Майските празници, които започват утре, 15 май. Официалното откриване е от 17:30 часа с изложбата „Български класици” от художествената колекция на КЦМ. Половин час по-късно ще звучи джаз в изпълнение на Светлина Христова и квинтет „Пловдив”. Домакин на събитията е Старинното училище  „Свети Георги”.

Отново там е подредена и изложба фотография и живопис на Васка Апостолова и Аспарух Сърбов, озаглавена „Тя и той 2”. Тя ще може да се види на 16 май, когато е нейното официално представяне.

С богатата сватбена обредност на родопчани пък  ще ни срещне експозицията „Ела се вие, превива” (Родопска сватба) . Тя е подредена в Етнографската къща  с оригинални вещи от фонда на Регионален исторически музей – Пазарджик и е посветена на създаването на семейство и бъдещо потомство.

Експозицията ни връща

в света на отминалото време на населението в част от Западните Родопи, която обхваща районите около градовете Велинград, Ракитово, Костандово, Пещера, Брацигово, Сърница и Батак.

Историята на периодичния печат в някогашната Станимака и днешния Асеновград пък е мултимедията, която е дело на журналиста Марин Маринов.

Представянето е в четвъртък

1 2 3

Подобни статии

2 Коментара

  1. Владимир Евстатиев написа:

    Добра новина, информираща ни за прекрасни и много интересни събития в Асеновград. Но е редно, като използвате чужди снимки да цитирате автора или източника, който сте използвали. Заглавната снимка на статията е моя и може да се види в сайта и фейсбук-страницата ми:
    http://rebelact.asenovgrad-bg.com/images/A5.jpg
    https://www.facebook.com/RebelActDrone/photos/a.1232705946801251.1073741832.1165224656882714/1263536147051564/?type=3&theater

Top