Асеновград посреща празника си с нови знамена

Подмениха около 80 знамена за Деня на града

Асеновград ще посрещне празника си с нови знамена. Общо около 80 флага в общината бяха подменени с нови. Подновени бяха знамената на покрива на общинската администрация и на двата й входа. Нови двуметрови флагове са поставени пред сградата на общината – на Република България, на Асеновград и на Европейския съюз, на 9-те пилона на централния площад „Академик Николай Хайтов“, както и на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

Сменени са знамената на 3-те входно-изходни зони на града – в посоките към Бачково, Боянци и Тополово. На четвъртия изход към Пловдив пилонът за знамето е бил демонтиран поради извършване на ремонтни дейности по пътния участък. Очаква се там да бъде положен нов и съответно – ще бъде поставен и българският трибагреник.

Знамената на входовете са с размери 5 метра на 3 метра. На всички останали места са с размери 70 сантиметра на 120 сантиметра и 90 сантиметра на 150 сантиметра. Комплект от 2 знамена (на Европейския съюз и на Република България) са предоставени и на всички кметства и административни сгради за обслужване на населението в община Асеновград.

Подобни статии

Top