Асеновград празнува днес!

Честванията започват с литургия за благоденствие. Ето какво още има в програмата

Тази година Асеновград отбелязва празника си по различен, но вълнуващ начин. Точно в 9 часа започва празничната света литургия за благоденствие, която ще се проведе в храм „Св. Николай Чудотворец“.

В 10,00 часа следва поднасяне на цветя пред паметника на цар Иван Асен II, а празнично слово ще произнесе кметът на общината. 10,30 часа започва церемонията по издигане на националния флаг на площад „Академик Николай Хайтов“.

В 11,00 часа е церемонията по удостояване на граждани с почетни звания на община Асеновград, мястотото е старинно училище „Свети Георги“.

Историческият музей, училище „Свети Георги“ и Етнографската къща днес ще са с вход свободен. В празничния ден ще звучи музика в парка до паметника на цар Иван АсенII, на площад „“Акад. Николай Хайтов“ и в градинката на Каварджията.

Виртуалните поздрави на културните институции и творческите състави и сдружения по повод Празника на Асеновград ще може да видите в Портала за култура и изкуство Асеновград на адрес: https://www.youtube.com/channel/UCGdHdffKVDGFgG-00_fM_1w

Интересни материали ще бъдат публикувани и на Facebook страницата на община Асеновград: https://www.facebook.com/ObshtinaAsenovgrad/

Подобни статии

Top