Асеновград събира четири континента за мащабния маратон Персенк Ултра

500 състезатели от 19 страни ще премерят сили в състезанията на ултрамаратона Персенк Ултра 2018.

Стартът му  от 18.00 часа пред Туристическия информационен център в Асеновград.

В шестото издание на най-мащабната спортна проява в града ще има състезатели от  Австралия, Азербайджан, България, Хърватска, Кипър, Чехия, Франция, Германия, Гърция, Македония, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Словения, Швеция, Турция, Великобритания и САЩ.

И тази година маратонците ще могат да избират между три различни дестинации. Най-малката дистанция (Орехово Ултра) е с дължина 50 км, средната (Диво прасе Ултра) е 110 км, а най-голямата – Персенк Ултра, е 160 км, като максималното време за пробягването й е 44 часа.

От 18 часа днес е и  началото на Диво прасе Ултра. 16 часа по-късно е и стартът на Орехово Ултра.

Първите състезатели се очаква да пристигнат около 7 часа сутринта в събота. Тогава ще бъде финалът на 110 километровото трасе на Диво прасе Ултра. Осем часа по-късно асеновградчани ще посрещнат големите победители в изданието на Персенк Ултра.

„Заповядайте на старта, потопете се в еуфорията на предстартовата треска и подкрепете състезателите! За много от тях това ще бъде първият досег със страната ни – нека отнесат със себе си спомена за красивата ни природа и българското гостоприемство“, призовават организаторите.

Награждаването ще се проведе от 14:00 часа в неделя в пред Туристическия информационния център на площад „Акад. Николай Хайтов“ в Асеновград.

Подобни статии

Top