Асеновград събра 340 лева в подкрепа на Ева само от двудневна продажба на билети

340 лева бяха внесени  по сметката на 4-годишната Ева тази сутрин. Парите са събрани само за два дни

от продажба на билети за концерта, който се организира в помощ на болното дете. Събота и неделя по улиците на Асеновград връстници на Ева бяха пръснати по целия град, и  продаваха сърца. Това е билетът, с който всеки може да дари сума за детето.

Ева Чолакова е на 4-ри години и страда от страда от заболяването PNET/Ewing sarkoma. За да победи злокачественото образувание детето има нужда от спешно лечение , а сумата е 50 хиляди евро. Ева Трябва да замине за Германия, където ще и бъдат проведени процедури с химио и лъчетерапия.

С инициативи в няколко дни се включиха десетки асеновградчани с добри сърца. Наред с дарителите, се организират и мероприятия, чрез които да бъдат събрани средства за лечението на детето. Събитията започват с тържествата по повод 145-годишнината от създаването на НЧ „Родолюбие” в Асеновград.

Тази вечер от 18:00 ч. в камерна зала  ще се състои постановката „Златното момиче”, поставена от детския театър към културното средище. Паралелно с това, от 19:00 ч. в зрителната зала на читалището ще тече и комедийната пиеса „Колко е важно да бъдеш сериозен“.

Утре,  отново от 18:00 ч. ще се проведе класически концерт на Васка Владимирова, Ина Паришева и децата на музикална школа „Родолюбие” и БС „Терпсихора”.

А на 31.10.18 г. от 14:00 ч. ще започне Кръгла маса на Народно читалище „Родолюбие” и читалищата от община Асеновград.

За 18:00 ч. в същия ден е планирано откриване на изложба на Димитър Ненкин, а от 19:00 ч. ще се състои готвеният дълго време тържествен концерт-спектакъл по повод 145 години НЧ „Родолюбие”.

Входът за всички мероприятия, с изключение на гостуващия театър, е свободен. Ще бъдат поставени кутии за дарения и всеки посетител сам ще прецени с каква сума може да се включи в благородната кауза.

Обединени от силата и волята за живот, формациите за изкуства от Асеновград организират благотворителни концерт и базар в едно. „С обич за Ева“ ще се състои на 8 ноември от 18 часа.

Билетите са на стойност 5 лева и вече са пуснати в продажба. На разположение на добродетелите, на място в деня на събитието ще бъдат и дарителски кутии. Билети ще продължават да се продават на 29, 30, 31. 10 в читалище „Родолюбие“, както и на 3, 4, 7 и  8 ноември.

Подобни статии

Top