Асеновград се готви за първия учебен ден, ето какво е ясно

Във всички училища на територията на общината трябва да има обособени помещения за временна изолация на ученици със симптоми на коронавирус

Създадена необходимата организация и има план, по който ще се осъществява работният процес през новата учебна година в Асеновград. Това е станало ясно на проведеното в края на миналата седмица заседание на Общинския оперативен щаб с председател кмета на града доктор Христо Грудев.

Планирано е в ОУ „Петко Каравелов“ тържествено посрещане да се извърши само за първокласниците. За всички останали ученици учебната година ще стартира по график.

Във всички училища на територията на общината трябва да има обособени помещения за временна изолация на ученици със симптоми на коронавирус, до пристигане на медицински екип. Такава стая вече е осигурена в ПГ „Цар Иван Асен II“, отчете директорът на учебното заведение Йордан Диков.

И в други училища на територията на общината вероятно вече има обособено такова помещение или предстои да бъде подготвено. Заместник-кметът на Асеновград доктор Теньо Манолов посочи, че за всички училища ще бъдат осигурени автоматични диспенсъри, при желание и по преценка на ръководството на учебните заведения в общината. Частна фирма е предложила помощта си да предостави устройствата безвъзмездно, като условието е учебните заведения да осигуряват дезинфектанта.

В ромския квартал „Лозница“ ситуацията се контролира и наблюдава от съвместната работа между здравния медиатор, представителите на РЗИ – Пловдив и РУ – Асеновград. В тази връзка, общинската администрация ще проучи възможността за осигуряване на специализирани COVID облекла за полицейските екипи, които извършват проверки при карантинирани.

Подобни статии

Top