Асеновград се обедини с помощ за пострадало от пожар семейство

С 40 лева, обяд и дрехи

помагат асеновградчани на пострадалите от пожара снощи Ценко и Мария Симеонови. Огънят изпепели до основи еднофамилната къща на семейството.

Стихията  е обхванала постройката буквално за минути, а от огнените пламъци покривът се е срутил. Къщата е изградена от градоред и е изгоряла като факла. Заедно с покъщнината, са унищожени документи, пари, телефони, дрехи и посуда.

„Къщата на семейството се намира в близост до складове, в които се съхраняват запалителни материали на близкия завод за полиетилен. Добре, че вятърът не е отнесъл пламъците натам, защото щеше да стане още по-страшно за целия град”,споделят очевидци.

Домът на Симеонови

е бил с две ел. инсталации. Причините за стихията все още не са ясни. „Възможно е огънят да е причинен от  късо съединение или заради оставен включен уред, който да се е запалил”, коментира случая началникът на  пожарната в Асенoвград гл. инсп. Величко Бришимов.

Въпреки шока, който изживяват, днес хората просто разчистват погрома след пожара в жилището си. Нощта изкарали при съседи, а от днес с социалната мрежа тече и благотворителна кампания в помощ на семейството.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи на място на адреса на изгорялата къща на улица „Дунав“ №17 в Асеновград /района зад гарата/. Открита е и банкова сметка за финансова помощ и дарения.

Подобни статии

Top