Асеновград става град на приключенията този уикенд

Асеновград събира на едно място всички – айляци, парапланеристи, колоездачи, семейства, деца и всякакви други хора обичащи хубава музика, настроение и природа.

Близо 500 души се очаква да станат част от   петото издание на фестивала на екстремните спортове „Асеновград – град Приключение“. Той ще се проведе тази събота и неделя над асеновградското село Добростан.

Летене по определен маршрут за парапланеристите, колоездачна обиколка в местността, занимателни игри за деца, пускане на безмоторни самолети и въжени атракции  са част от активностите, които ще радват приключенците.

Участниците в двудневния фест ще посрещнат и  първото юлско слънце на повече от 1200 метра надморска височина. Изревът на „July morning” ще бъде нюансиран с музика под небето, а изпълненията на различните групи ще продължат през цялата нощ.

“Основната цел е да покажем на всички, че Асеновград е прекрасен за живеене, с много дадености за спорт. Идеята е да накараме по-младото поколение да се докосне до природата, да „вдиша“ планината и по-късно да поиска да се върне при нея”, казват организаторите от клуб „Тангра”.

Специален автомобил ще извозва състезателите по колоездене и парапланеризъм от точките, до които достигнат по маршрутите си обратно в лагера.

За малките участници ще има специални награди. За реализиране на събитието Общинският съвет в Асеновград отпусна 2 500 лева.

Подобни статии

Top