Асеновградчани искат уличен фитнес

Жители на Асеновград настояват  да бъдат изградени спортни съоръжения за т. нар. „уличен фитнес“. Идеята за поставяне на повече уреди за модерния спорт вече набира скорост в социалната група „За по-добър живот в Асеновград“.

В момента в града има само една площадка за стрийт фитнес, която е разположена в централния парк. Тя обаче вече започва да се руши и не е достатъчна за 50-хиляден град, категоричен е авторът на публикацията.

Ехааа браво, една площадка за 50 000 град!!! Направо поздравления за Общината!!! А децата от 7 до 15, какво да правят???”

Според него младежите  в Асеновград нямат алтернатива за здравословен отдих и спорт.

„Кога скъпи общинари ще се сетите, че в града ви има деца??? И според годините им, те имат нужда от различен тип площадки за игра”, реагира той.

Инвестициите в съоръжения за уличен фитнес би допринесло за превенция на противообществените прояви и на употребата на наркотици, ще стимулира физическата активност сред подрастващите.

„Каква е алтернативата за децата примерно над 7г. … , да висят по пейките с телефоните или вкъщи на компютъра!”

Хората, подкрепили поста в социалната мрежа посочват за пример Пловдив, където периодично се изграждат нови и много добри съоръжения.

„Как да направим така, че и в нашия град да се изградят повече такива (спортни и детски)?”

„Защо в Пловдив по искане на децата районните кметове веднага го правят, а в Асеновград трябва да е с много зор???”

„За да „стават нещата“ в нашия град, трябва да сме настоятелни и да си ги искаме”, обобщават в коментарите хората.

Идеята може да се доразвие и в подписка, която да  бъде внесена до кмета на града д-р Емил Караиванов и председателя на общинския съвет Драгомир Георгиев.

Подобни статии

Top