Асеновградчани мръзнат по гарите заради промени в разписанието на влаковете

Разредени са и автобусите между Пловдив и Асеновград, а хората недоволстват

Повече от час десетки асеновградчани мръзнат на Централна гара заради променено влаково разписание. За това алармираха недоволни пътници.

Промяната е абсурдна, направена беше без да се обяви никъде, а от БДЖ не обръщат никакво внимание на десетките жалби, които вече са подадени, казват хората.

„Проблемът е следният –  влакът по линия Пловдив – Асеновград бе изместен от 17.30 в 17.15. За вас 15 минути може би не означават много, но за работещите до 17 часа в Пловдив, които не могат да стигнат до гарата за 15 минути означават или да си тръгват по-рано от работа или да стоят 1 час на гарата в тези зимни условия. 
Следващият влак е в 18.25 и пристига на гарата в Асеновград в 18.51. Това е повече от час разлика!“, пише до редакционната ни поща недоволна асеновградчанка.

„Лично аз съм закупила карта за три месеца и сега трябва да избирам – да я ползвам и да губя ежедневно по един час от деня си или да я захвърля и да плащам всеки ден допълнително за автобус. Вероятно голяма част от пътуващите ще направят същото, ще пътуват с малките междуселски автобусчета, натъпкани в тази пандемия, защото ще са препълнени. 

Разбирам, че се прави ремонт, но няма как да няма друго решение. Аз имам личен автомобил, но съм избрала този транспорт защото е по-удобен за мен и по-природосъобразен. 
Има и нещо друго – това е най-натоварената влакова линия в България!  И влака в 17.30 може би е най-пълен заради работещите. Точно ли той трябва да се промени? Освен това е с прикачване. 

Този на пръв поглед малък проблем се отразява изключително много на нашето ежедневие. Ако не вярвайте – пробвайте да стоите по един час всеки ден на студ и дъжд, вместо да сте при семействата си!“, добавя жената.

Репортер на DCNEWS установи на собствен гръб, че влаковете между Пловдив и Асеновград са разредени. Същото се отнася и за автобусите, които пътуват по маршрута Пловдив-Асеновград. На практика в момента линията се обслужва само от „Хеброс бус“, докато преди пътуваха автобуси и на асеновградска фирма.

Подобни статии

Top