Асеновградчани сведоха глави пред Апостола(СНИМКИ)

Стотици се събраха пред паметника на Левски в града.

Кметът на Асеновград д-р Грудев се преклони пред безсмъртния дух на Апостола

С панихида и минута мълчание в памет на Васил Левски асеновградчани отбелязаха 147 години от гибелта на иконата на българската свобода. Стотици се събраха пред паметника на Левски в града.

Възпоменателният митинг пред паметника на Апостола в Асеновград започна със заупокойна молитва, отслужена от асеновградски свещеници. Песни и стихове, посветени на Васил Левски изпълниха и рецитираха деца от различни детски заведения в града.

„Да, Левски е тук. Той остава жив, защото ние днес сме тук и сме заедно и обичаме тази земя. Той е примерът! А ние трябва да го последваме в делата и мислите. Защото Той е учителят“, каза в словото си д-р Шинка Дичева, преподавател по български език и литература в пловдивската математическа гимназия „Академик Кирил Попов”.

Венец пред паметника на Васил Левски в града поднесе и кметът Христо Грудев. Той се преклони спред безсмъртния дух на Апостола, като изрази своята признателност към подвига му.

Последва минута мълчание, след което програмата завърши с прозвучаване химнът на България и с рецитиране на възпоменателни слова, изречени някога от Апостола.

Венци и цветя пред паметника му в Асеновград положиха и председателят на Общинския съвет в града Драгомир Георгиев, общински съветници, свещеници, неправителствени организации, граждани.

Подобни статии

Top