Асеновградчанин иска свобода, опитал да пренесе близо 3 кг канабис към Турция

Съдът го остави в ареста, можело да се укрие

Асеновградчанин, опитал да пренесе близо 3 килограма марихуана през граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“, остава окончателно в ареста. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд в Пловдив.

Жалбата на 37-годишния тираджия Атанас Андреев, който работел към асеновградска фирма, бе отхвърлена от апелативните магистрати в града под тепетата. Така те оставиха в сила определението на Хасковския окръжен съд, с което е потвърдена взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжа.

Срещу Андреев е повдигнато обвинение за това, че на 15.01.2020 г. , в съучастие с друг обвиняем, е направил опит за контрабанда на 2.840 килограма марихуана  през ГКПП „Капитан Андреево“.  Иззетият наркотик е на стойност 11 360 лева.

Припомняме, че дрогата бе открита на митническия пункт след извършена щателна проверка на шофирания от Атанас Андреев камион, който излизал от нашата страна и пътувал към Турция. В двата акумулатора на ТИР-а били открити общо 14 недекларирани пакета, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис.  След издирване ГДБОП е задържал и Никола Кацарев, който е обвинен в подбудителство и помагачество за извършване на престъплението. Той осигурил дрогата и убедил Атанас да го пренесе през границата в Турция.

1 2

Подобни статии

Top