Асеновградчанин изгоря, лихвари му взеха апартамента

Мъж и жена лихвари – за постоянно в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд-Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  пловдивчанина  М.А. и В.Б от Нова Загора.

Двамата са обвинени, че са отпускали кредити и са извършвали банкова дейност без разрешение, давайки заеми на асеновградчанин и пловдивчанин с лоши кредитни досиета към банкови институции.

Жертвите са пострадали от лихварите, след като са задлъжнели към банки и фирми за бързи кредити. За да покрият дълговете си, те взели на заем пари от пловдивчанина и новозагорката, които им дали големите суми, като срещу това взели апартаментите и земите им. Потърпевшите били оставени в жилищата, но срещу плащане на наем.

В резултат на всички тези действия М.А. и В.Б. са придобили апартамент в Асеновград и два поземлени имота на обща стойност 72 000 лева, срещу което са предоставили на асеновградчанин кредит от 60 000 лева с 2 400 лева месечна лихва.

Лихварят от Пловдив е придобил и друг апартамент под тепетата с пазарна оценка 72 000 лева срещу отпуснат кредит от 15 000 лева с месечна лихва от 600 лева.

Двамата обвиняеми са отпускали нееднократно заеми и на други лица срещу запис на заповед и месечна лихва варираща от 500 до 1 200 лева.

1 2

Top