Асеновградчанин остана без дом и работа, след вестта, че има ХИВ

Младият мъж е баща на две деца, които също са ХИВ-позитивни

33-годишен асеновградчанин разбра, че е ХИВ-позитивен, но веднага след това остана без дом и без работа. Нещастието сполетяло Радослав Даракчиев, който доскоро е живял в столицата с вече бившата си съпруга и 3-годишното им момиченце. Жена му обаче забременява за втори пъти веднага след раждането на детето изчезва, пише actualno.com.

Малко след това потърсили младия баща от болницата. Първоначално той си помислил, че го търсят, тъй като бебето било родено в 8-я месец и има опасност за живота му. Но когато отишъл в болницата, медиците му казали, че жена му е изоставила детето. Лекарите предупредили младия мъж, че трябва да си направи изследвания – не само на себе си, но и на двете деца. Пробите показали, че и тримата са ХИВ-позитивни.

33-годишният мъж се отчаял. След като разбрал диагнозата, той не потърсил жена си, още повече, че не желаел и да я вижда.

Малко след това Радослав споделил за диагнозата си със свои колеги, за които мислел, че са му приятели. Оказало се, че това далеч не е така. Колегите разказали на шефовете си за страшната трагедия, сполетяла младия мъж, а от своя страна началниците му го уволнили. Така 33-годишният асеновградчанин останал без работа.

В момента той проси в Пловдив и Асеновград, тъй като няма средства за препитание. Не се е оплакал от дискриминация при уволнението си, не е търсил и правата си чрез съда. След няколко публикации в медиите майка му също го изгонила. Досега тя помагала поне с отглеждането на децата, но в момента и тази помощ е отпаднала.

Сега 3-годишното момиченце и бебето са в софийска болница.

Там те ще останат до сряда. Причината е, че според лекарите, ежемесечно децата и самият Радослав, трябва да пребивават по няколко дни в болница за процедури.

Младият мъж обаче е решил оттук нататък да крие за заболяването си, за да може да си намери работа. Твърди, че не се чувства различен. Асеновградчанинът казва, че не търси материална подкрепа, само иска да бъде приет от хората и да не се крие. Споделя, че в Европа навсякъде ХИВ-позитивните са приети от обществото, а отношението към тях не се променя.

Радослав смята да замине за столицата, където да си намери квартира и работа. Той се надява на нормален живот, като спазва непрекъсната поддържаща терапия за себе си и децата.

Младият мъж благодари на благодетелите, които са решили да му помогнат. Той обаче смята да се справи сам и не желае да предостави телефон или адрес, на който може да бъде открит.

Снимка: actualno.com

Подобни статии

Top