Асеновградчанин прегази с бус краката на собственик на лозе

Шофьорът на буса искал да си накъса няколко чепки грозде

45-годишен асеновградчанин мина през краката на собственик на лозов масив край първомайското село Искра с буса си заради няколко чепки грозде, съобщи ОДМВР-Пловдив. Инцидентът е станал в събота по обяд. Тогава в районното управление в Първомай е подаден сигналът за причинени телесни повреди по хулигански подбуди.

Според информацията, 64-годишният собственик на лозето се опитал да прогони непознат, който бил влязъл противозаконно с микробуса си и се канел да си накъса чепки от останало необрано грозде. По време на свадата шофьорът заплашил стопанина с дървена бухалка, а при  потегляне преминал с буса през краката му.

Пострадалият мъж няма сериозни наранявания, оказана му е медицинска помощ.

Извършителят – 45-годишен асеновградчанин, е арестуван за едно денонощие. Срещу него е образувано бързо производство по чл. 131, ал.1, т. 12 от НК.

Вчера предварителна проверка за подобно престъпление започнала срещу 31-годишен жител на ямболско село. На спешния телефон 112 е бил подаден сигнал, че около 20 часа по-младият мъж нападнал с удари 53-годишният собственик на къща в първомайския квартал Дебър. Отзовалите се служители на реда установили, че и двамата мъже били под въздействието на алкохол, а в основата на сбиването им стоят неуредени лични взаимоотношения.

Подобни статии

Top