Асеновградчанин се блъснал в патрулката на Сточна гара

Мъжът е бил задържан за хулиганската проява в ареста на Четвърто РУ

44-годишен асеновградчанин е бил шофьорът, блъснал се снощи в патрулка на Сточна гара. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Мъжът е бил задържан за хулиганската проява в ареста.

Шофьорът, забил се в стълб, мъртво пиян. Екшън и на Сточна гара (СНИМКИ)

Според официалната информация инцидентът е станал около 22.15 часа снощи, на кръстовището на булевардите „Найчо Цанов“, “Христо Ботев” и „Цар Борис ІІІ Обединител“. Мъжът управлявал лек автомобил “Пежо” и отказал да се подчини на подадения сигнал със стоп палка от служители на сектор “Пътна полиция”, подаден на бул. „Найчо Цанов“. Водачът бил последван от униформените и принуден да спре за проверка, но веднага след това потеглил и блъснал служебния автомобил, нанасяйки му материални щети.

При така създалата се ситуация няма пострадали. Мъжът е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Допълнителна справка показала, че той е с криминални регистрации.

За нарушение на Закона за движение по пътищата спрямо него е взето административно отношение – съставен му е акт.

Случаят е докладван в районната прокуратура и срещу извършителя е образувано бързо производство за хулиганство по чл. 325, ал.1 от НК. Шофьорът е задържан е за срок до 24 часа в Четвърто РУ.

Снимка: I see you KAT Пловдив

Подобни статии

Top