Асеновградчанин загуби битката с коронавируса

89 са регистрираните с положителни проби за COVID – 19 в Асеновград от началото на пандемията до днес

Асеновградчанин с коронавирус е сред починалите от последното денонощие, съобщиха от Общинския оперативен щаб в града с председател доктор Христо Грудев.

Мъжът е бил настанен в пловдивската болница „Свети Каридат“. Имал е придружаващи заболявания.

В специализираното отделение за коронавирус на МБАЛ – Асеновград към момента са настанени 7 души. Отделно трима асеновградчани са настанени в „Пълмед“, а други четирима в инфекциозната клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Шестима жители на общината, дали положителна проба, са на домашно лечение. От COVID – 19 положителни от дома в село Джурково има една настанена жена в специалното отделението на МБАЛ – Асеновград, която е с дихателна недостатъчност.

Управителят на лечебното заведение доктор Иван Червенков увери, че разполагат с достатъчно предпазни материали и необходими медикаменти. Обмисля се възможността да бъде закупен апарат, с който персоналът да се изследва на място в болницата, вместо да се отделят финансови средства за тестове от външна лаборатория.

89 са регистрираните с положителни проби за коронавирус в Асеновград. Статистиката е за периода от началото на пандемията с коронавирус до днес.

Подобни статии

Top