Асеновградчанинът Ангел Бончев се връща в телевизията - DC news

Асеновградчанинът Ангел Бончев се връща в телевизията

Той  ще води новините на БНТ

Журналистът Ангел Бончев, който е родом от Асеновград, поема новините на Българската национална телевизия, като започва с представянето на сутрешните емисии от втори май, съобщиха от БНТ.

Водещият с най-много емисии в България ще стартира своята кариера в медията с представянето на сутрешните новини, като медията ще заложи на силното му присъствие, специфичен и разпознаваем глас, както и на неговия богат опит, който наброява над 40 хиляди емисии новини в ефира на телевизия „Европа“.

Припомняме, че през 2020 г. журналистът се раздели с ТВ „Европа” след 15 години работа там. През последните 2 години, новинарят не е спирал да пътува и създава филми, посветени на православието, на което се е отдал през последните години.

Един от тези филми е „Светият град – Асеновград“, посветен на духовния живот на Асеновград. Това беше е първият православен филм, представен в Европейския парламент в Брюксел на 24 май 2016 година.

Журналистът е пресъздал на български житията  на светците Ефрем Нови, Никифор Прокажения, Лука Кримски и Нектарий Егински.

Две от тях се разпространяват в съседна Гърция при много голям успех, а последната му „Светецът на моето сърце“ за св. Нектарий Егински се разпространява в Румъния.

Подобни статии

Top