Асеновградчанинът с COVID-19 работел в индустриална зона „Тракия“

Ето пълната информация за състоянието му

49-годишният асеновградчанин, чиято проба за коронавирус се оказа положителна, първоначално е бил приет в Първо вътрешно отделение на МБАЛ – Асеновград в изолирана стая. Това стана ясно след заседанието на Общинският оперативен щаб за борба и превенция с новия коронавирус COVID-19, с председател кметът на града д-р Христо Грудев.

Мъжът е проявил първите симптоми на бронхопневмония и е вдигнал висока температура на 18.06.20 г. Потърсил е помощ при личния си лекар, който му е назначил антибиотично лечение. Заболяването обаче не се повлияло и на 23.06.20 г. му е направен бърз тест за коронавирус. Резултатът е бил отрицателен. Назначени са му рентгенова снимка и друг вид подходящи клинични изследвания, след което е приет в изолирана стая със самостоятелен санитарен възел в Първо вътрешно отделение на МБАЛ – Асеновград.

Пациентът е обслужван от медици, които са ползвали необходимата екипировка и лични предпазни средства. В момента мъжът е в стабилно състояние, контактен е, не е поставен на апаратно дишане, няма и оплаквания от задух. Пневмонията му се наблюдава непрекъснато, като температурата му е овладяна. Последвала е и втора проба за изследване с PCR тест, която е отчела положителен резултат. В момента тече епидемиологично проучване за контактните лица на заболелия асеновградчанин. Мъжът работи в индустриална зона „Тракия“ в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на община Асеновград.

По време на заседанието на Общинския оперативен щаб управителят на МБАЛ – Асеновград доктор Иван Червенков посочи, че проявените симптоми на COVID-19 у този пациент са различни от очакваните. Рентгеновата снимка е показала, че е засегната само част от белия дроб, а не целият, каквато е клиничната картина на коронавируса. Мъжът няма да бъде транспортиран в новото специализирано отделение, което бе построено с финансиране от община Асеновград. Целта е да не се създават предпоставки за излагане на риск от заразяване на други хора.

1 2

Подобни статии

Top