Асеновградчанка и мъжът й спипани с дрога в дома им в Столипиново (СНИМКИ)

Оказало се, че дилърът е 37-годишният мъж

Служители криминална полиция към Шесто РУ задържаха за разпространение на наркотици мъж и жена, живели на семейни начала, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. 19-годишната млада жена, която е родом от Асеновград, е задържана по линия на незаконното разпространение на наркотици.

В хода на извършваната проверка от частен адрес на ул. «Сполука» в Столипиново, полицейските служители от районното управление иззели два найлонови плика със суха растителна маса, една найлонова торба с 6 броя найлонови ъгълчета, завързани на възел, съдържащи бяло прахообразно вещество и 28 броя найлонови ъгълчета съдържащи суха зелена листна маса и сума пари.

От извършената ескпертна справка е установено, че сухата зелена листна маса във всички иззети обекти е марихуана с тегло 21 грама, а бялото прахообразно вещество не съдържа наркотични вещества.

На 28 януари жената е задържана в ареста за срок до 24 часа по Закона за МВР. В сутрешните часове на следващия ден е арестуван за 24 часа и 37-годишният й мъж, с който тя живеела на ул. „Сполука“ в Пловдив. Оказало се, че мъжът е криминално проявен и осъждан за наркотици.

Оказало се, че той е дилърът на дрогата. Впоследствие жена му била разпитана в качеството на свидетел и освободена.

Случаят е докладван на прокуратурата, образувано е бързо производство за държане и разпространение на дрога.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top