Асеновградчанката Станимира Петрова бе знаменоска на нашите на световното в Индия (СНИМКИ)

Вижте и жребия на шестте ни участнички на шампионата за жени в Ню Делхи

Жребият за световното първенство по бокс за жени, на което България ще участва с шест представителки, беше изтеглен днес.

Световната шампионка от Република Корея 2014 Станимира Петрова (категория до 57 кг) почива в първия кръг, а във втория среща американката Риана Риос. Златната медалистка в категорията от последното първенство на планетата в Астана през 2016-а Алесия Мезиано (Италия) е в другия поток и може да се срещне с Петрова чак на финала.

Именно асеновградчанката бе знаменоска на България по време на официалното откриване на шампионата днес.

Стойка Петрова (54 кг) също почива в първия кръг, а във втория чака победителката от мача между Турсуной Рахимова (Узбекистан) и Мудестин Мюнга от Конго. Петрова е световна вицешампионка от Астана, а с победилата я на финала тогава Дина Жоламан (Казахстан) може да играе на четвъртфиналите.

Бронзовата медалистка от 2016 година Деница Елисеева (60 кг) почива на старта, а във втория среща Райхона Кодирова от Узбекистан, която също започва от тази фаза. В потока на българката е вицешампионката на Европа и на света Анастасия Белякова (Русия), с която би се срещнала на полуфинал. Еврошампионката от София 2018 Мира Потконен (Финландия) е в другия поток и евентуално би играла срещу Елисеева на финала.

При най-леките до 48 кг Севда Асенова започва с австралийката Астрид Угарте Кармело.
Габриела Димитрова (51) в първия кръг излиза срещу Чян-Хуей Чин от Тайван, а при победа във втория я очаква ирландката Сеър Смит.

Мелис Йонузова (64 кг) започва с двубой срещу Мартина Шморанзова (Чехия).

Треньори на тима в Индия са Фикрит Ереджебов, Петър Лесов и Младен Сталев.

Утре на ринга в следобедната сесия първа от българките излиза Габриела Димитрова в категория до 51 кг срещу Чян-Хуей Чин от Тайван.

Подобни статии

Top