Асеновградски огнеборци спасиха къща в кв. Долни Воден

Пожар в сухи треви обхвана навес и покрив на къща в Съединение

Неправилно ползване на електроуред е причина за пожар в асеновградския квартал Долни Воден. Това съобщиха от РДПБЗН-Пловдив. Частично унищожени са само мебели в лятна кухня, откъдето е тръгнал огъня. Благодарение на бързата намеса на екип огнеборци от участъка в Асеновград не са допуснати по-сериозни материални щети.

30 сигнала за произшествия са получени в оперативния център на Регионалната дирекция пожарна и аварийна безопасност в Пловдив през изминалото денонощие, като само 5 са били с материални щети.

20 квадратни метра от покривната конструкция на къща са унищожени при пожар в Съединение. Вчера по обяд е получен сигнал за горящ покрив на вила в местността Божова градина. Огънят е тръгнал от запалени треви покрай къщата, обхванал е навес и бързо се е разпространил към сградата. В овладяването на огнената стихия са се включили четири пожарни екипа.

Неправилно боравене с електроуред е предизвикало пожар в заведение „Черно и бяло“ в Хисаря. Запалена мазнина от фритюрник е вдигнала на крак местните огнеборци. Унищожени са документи, черна и бяла техника, като щетите не са сериозни.

При 17 от сигналите пожарните автомобили са излизали да гасят сухи треви и храсти.

Подобни статии

Top