Асеновградският кмет стана „Кмет на годината“ заради общинската „ин витро“ политика

15 двойки са поискали общинска помощ в Асеновград за ин витро процедури и са одобрени

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев се нареди на първо място в конкурса „Кмет на годината“ в категория „Демографска политика и „ин витро“. Това съобщи самият д-р Грудев в официалната си страница във Фейсбук.

„За мен е голяма чест и отговорност като кмет на Община Асеновград да получа първото място в конкурса „Кмет на годината“ в категория „Демографска политика и „ин витро“ програми“, защото децата са най-ценното и скъпото в живота на всеки човек.

Горд съм, че се Асеновград е първенец сред десетки големи общини и благодаря на Kmeta.bg за прекрасната инициатива!

Успехът винаги е дело на съвместния труд между кмета и служителите, на които той се е доверил, затова наградата е колективна.

Благодаря Ви!“

Припомняме, че в категорията, Асеновград се състезаваше в класацията за големи общини, редом до Бургас, Пловдив, Варна, София и още десетки други.

През 2020 г. са постъпили общо 15 заявления за отпускане на помощта и всички са одобрени. По предложение на администрацията, Общински съвет – Асеновград, отдели по 2 000 лева за всяка двойка и семейство. Т.е. само за тази година, към днешна дата, са отпуснати 30 000 лева, въпреки ситуацията с разпространението на коронавируса. Осем от двойките са усвоили средствата. На останалите седем вероятно им предстои процедура. „Всички се надяваме тя да завърши успешно“, сподели кметът на Асеновград. Общо пет са бебетата, които се очаква да се родят до края на годината в община Асеновград, именно по програмата за подпомагане. Дори една от бъдещите майки е бременна в деветия месец и очаква своята рожба съвсем скоро – до няколко дни.

Кметът на Асеновград поздрави и организаторите на нестандартната инициатива.

„С този конкурс платформата „kmeta.bg“ обединява хората в една обща кауза и в същото време, популяризира дейността на градоначалниците и техните екипи. Защото често усилията им остават невидими, докато резултатът от работата не стане факт. А реализираните успехи са дело на съвместния труд между кмета и служителите, на които той се е доверил. Най-искрено желая успех на “kmeta.bg”, а на всички кметове в България пожелавам безпроблемно управление и нека дадем всичко от себе си, за да се справим заедно в битката срещу COVID-19“, каза  по време на церемонията по връчване на наградите, доктор Христо Грудев.

Подобни статии

Top