Асеновградският щаб за борба с коронавируса заседава

12-годишно детенце е установено с COVID – 19

„За щастие мрачните статистики за заболели и починали от коронавирус, които дълго време ни се съобщаваха, вече намаляват. Здравната ни система успя да си отдъхне. И ако трябва да правим сравнение, нека обърнем поглед към Великобритания, Чехия, Германия и други страни, в които в момента има ескалация на заболеваемостта. В България и в частност – Асеновград – считам, че не трябва да губим темпото по отношение на насоката, в която се движим за справяне с кризата.“ Товяа заяви кметът на Асеновград и председател на Общинския кризисен щаба за борба с коронавируса доктор Христо Грудев по време на днешното заседание на щаба.

От структурата на РЗИ – Пловдив в Асеновград информират, че за вчерашния ден – 14 януари, са констатирани 3 нови случая на доказан коронавирус. За седмица назад данните сочат общо 19 души с положителни на COVID-19 проби. Установен е един случай на 12-годишно дете. Контактните му са поставени под карантина.

Двама служители на РУ – Асеновград в момента са с коронавирус. Те са в добро общо състояние и са на домашно лечение.

За последното денонощие хоспитализираните в МБАЛ – Асеновград пациенти с коронавирус са четирима

Общо 18 са настанените в двете вътрешни отделения, които с разрешение на РЗИ – Пловдив са обособени за заболели от COVID-19. Други двама пациенти са настанени в интензивен сектор. Всички, настанени в новото COVID отделение, са излекувани и изписани. Звеното е дезинфекцирано. Планира се пациентите от вътрешните отделения да бъдат преместени в новоизграденото, специализирано за коронавирус.

От началото на пандемията в Асеновград са хоспитализирани общо 605 души, от които 65 са починали.

По време на заседанието стана ясно също така, че заради пандемията празниците на виното тази година няма да се проведат по обичайния начин – с програма в няколко дни, но ще се спази традицията да бъдат отличени и наградени майсторите винари.

Подобни статии

Top