Асеновградските еколози глобиха множество нарушители, хванали ги да замърсяват

Други пък рязали незаконно дървета или гледали нерегламентирано селскостопански животни

От началото на тази година до края на август служители на Отдел „Екология и околна среда“ към община Асеновград са съставили множество актове за установяване на административно нарушение (АУАН), във връзка със замърсявания на околната среда, нерегламентирана сеч на дървета и други. Някои от сигналите са постъпили в общинската администрация посредством спешен телефон 112. Други – посредством онлайн платформата на сайта на общината, по e-mail: obshtina@asenovgrad.bg , както и чрез входиране в деловодството. Някои от нарушителите пък са заловени при извършване на обичайните акции и проверки.

За осемте месеца на годината са наложени глоби за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци до ВЕЦ – Асеница, на улица „Миньор“, в землището на квартал „Долни Воден“, в село Конуш, а също и на околовръстен път – Промишлена зона „Север“.

За непочистен двор и тротоар на улица „Атанас Свещаров“ по подадена жалба има съставени шест акта.

Общо пет са глобените нарушители за нерегламентирано рязане на дървета на улица „Миньор“ в Асеновград, в речното корито, както и в село Тополово.

Санкционирани има и за нерегламентирано отглеждане на селскостопански животни – в селата Добростан и Долнослав, както и пет акта – за адреси, на които са отглеждани селскостопански животни без разрешително по улица „Миньор“ в Асеновград.

Подобни статии

Top