Асеновградско село на протест заради проблеми с тока и водата

Хората недоволстват заради честите спирания на електричеството и липса на вода.

Жители на асеновградското село Тополово се вдигат на протест. Хората недоволстват заради ниското ниво на налягане на водата, токовите удари и непрекъснато спиране на електричеството.  За да изразят недоволството си те се събират днес от 17 часа на входа на селото. Категорични са, че за момента протестът им е мирен и няма да блокират републиканския път за Кърджали. Хората са  организирали и подписка, която до момента е подкрепена от  над 500 души.

Тополовци обясняват, че почти не минава ден, в който да няма прекъсване на тока. Те са притеснени, че на прага на зимата  десетки семейства рискуват да остават на студено, защото много от жилищата се отопляват с климатици. Заради проблеми с електричеството вече няколко домакинства трябва да купуват нови уреди, тъй като старите са изгорели.

Тази година режим на водата в най-голямото село в община Асеновград не е имало. Въпреки това от чешмите на тополовци често тече вода  с кафяво-жълтеникав цвят, която не може да се ползва за битови нужди. Освен това налягането на водоподаването  е толкова ниско,  че хората няма как да включат перални и бойлери.

От Електроразпределение Юг вече са направили проверка, която е установила че част от електросъоръженията са за подмяна или ремонт.

ВиК дружеството също е извършило оглед на съоръженията си. Оттам са категорични, че проблемът  с водата може да се реши, като се постави допълнителен резервоар. Той обаче ще облекчи водоподаването само на  част от домакинствата в селото.

Подобни статии

Top