Асеновградско село въстана срещу проект за 10 хиляди лева (СНИМКИ)

Жители на асеновградското село Тополово се разбунтуваха заради новоизградена чешма

и  разрушената инфраструктура покрай нея. Негодуванието на хората назрява в социалната мрежа, а местните настояват новият кът за отдих да бъде премахнат от центъра на селото.

„Изграждането на чешмата завърши преди около 10 дни и е по проект на ПУДООС  по  Национална кампания за чиста околна среда – 2021 г. „Обичам природата – и аз участвам, спечелен от кмета на селото Йордан Дичев. Проектът е на стойност 10 хиляди лева и в изпълнението му е включено още монтаж на 4 паркови осветителни тела”, разказва Иван Димитров. Мъжът се свърза с DCNEWS с молба да се даде гласност на проблема.

„Това е подобие на чешма  и за нас, жителите на село Тополово, е срамота това „безумие”  да бъде в центъра на селото”, бунтуват се хората.

Заради строителството част от тротоарната настилка е разбита, а материалите, използвани за градежа са  разхвърляни наоколо.

Хората са възмутени, че са платени сериозни средства, а резултатите, след построяването на чешмата, са оставили само грозна гледка в центъра на селото.

„Надяваме се, че проблемът ще бъде разрешен без да се обръщаме към други институции”, заявяват те.

Проектът по ПУДОСС е спечелен още през пролетта. Той е на стойност 10 хиляди лева, като средствата са предвидени за обновяване на централния парк в село Тополово, община Асеновград. Предвиденият за благоустрояване терен се намира в центъра на населеното място. На мястото липсват пейки за отдих и почивка. Съществувалата преди години чешма не функционира. Липсва осветление. Със средствата от проекта ще се доставят и монтират пейки. Ще се изгради нова чешма. Ще се постави парково осветление, което ще покрива периметъра на парка, като това ще позволи той да се използва от жителите и гостите на селото по всяко време на денонощието.

Кметът на селото Йордан Дичев не беше открит за коментар, а служебният му телефон е изключен. DCNEWS не получи отговор на въпроса дали предстоят още дейности по този проект или той е финализиран.

Подобни статии

Top