Асеновградско училище с призив: Вместо цветя, да дарим за пострадалите карловски села - DC news

Асеновградско училище с призив: Вместо цветя, да дарим за пострадалите карловски села

ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград организира кампания под мотото „Цветя не взимай ти, а добро направи“.

Ръководството на учебното заведение призовава своите възпитаници и техните родители да спестят парите, определени за букет за любимия учител. Вместо цветя, на първия учебен ден, всеки който желае и има възможност, може да дари средства за подпомагане на пострадалите от пороите села в община Карлово.

От днес във фоайето на училището има поставена кутия за дарения. Със събраните средства ще бъдат закупени необходими продукти и материали, които ще бъдат транспортирани до кметствата на селата. Това ще стане с помощта на Центъра за местни инициативи и развитие в Асеновград.

Още тази събота група доброволци се ангажира да транспортира първия транш с помощи, които асеновградчани успяха да съберат.

Пунктът е разположен  в лекционната зала на градската библиотека. Дарени са  продукти с консерви, пакетирана дълготрайна храна, минерална вода, одеяла и препарати за хората от карловско.

Благодарим на първите отзовали се!
Първият транш с помощи ще замине за селата в събота /10 септември/ сутринта. Всеки желаещ да помогне, било в организацията по товаренето (оттук) и разтоварването (там на място) на провизиите или, ако желае да се включи със собствен транспорт и/или с физически труд по разчистването на къщите на пострадалите, може да се присъедини към хората от Асеновград, които ще отидат в събота.
След транспортирането на първия транш от даренията, кампанията ще продължи докато има необходимост. Очакваме ви!
Часът на тръгване в събота и в кои точно населени места ще се отива ще съобщим скоро!

Текстът е публикуван на страницата на Центъра за местни инициативи и развитие в Асеновград във Фейсбук.

Подобни статии

Top