Асфалтират най-дългата улица в Кадиево (СНИМКИ)

Летните ремонти в община „Родопи” продължават

Асфалтират участък от 450 метра по улица „Четвърта” в село Кадиево.  Пътната отсечка е най-дългата в родопското село и на нея има застроени повече от 60 къщи. Днес строителството започна в присъствието на на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов, кметът на селото Лиляна Петрова, изпълнителите на обекта и жители на село Кадиево.

„Улица „Четвърта” беше най-болната тема за жителите на Кадиево”, коментира кметицата на селото Лиляна Петрова. По думите й тя е в изключително лошо състояние и до момента са извършвани само частични ремонти, като едва  1/3 от отсечката е възстановена.

Строителните дейности предвиждат полагането на нова асфалтова настилка, а за ремонта община „Родопи” е предвидила около 80 хиляди лева бюджетни средства.

„Тази улица никога не е била асфалтирана. Това обаче вече ще остане в миналото и живеещите в района ще се радват на обновена инфраструктира. Предстои жителите на село Кадиево да се радват и на изцяло реновирана здравна служба, ще бъде направен и ремонт на покрива на сградата на кметството”, каза кметът Павел Михайлов, който след  церемонията по първа копка на изграждането на улица „Четвърта” в Кадиево се отправи към най-голямото населено място на територията на община „Родопи” – село Цалапица. 

1 2

Подобни статии

Top