Асистент на великия Дик Адвокаат поема Ботев!

Желко Петрович и бил помощник на Рууд Гулит във Фейенорд, на Мартин Йол в Хамбургер и на Аврам Грант в Уест Хям

Асистентът на великия треньор Дик Адвокаат почти сигурно ще е новият треньор на Ботев (Пловдив). Става въпрос за Желко Петрович, които се очаква всеки момент да пристигне на базата на Ботев в Коматево. Aко всичко е наред той ще подпише с „жълто-черните“. Двете страни вече имат предварителна уговорка за всички условия, съобщава PlovdivNews.bg.

Роденият в Черна гора специалист започва треньорската си кариера като асистент на великия Рууд Гулит във Фейнорд, след което води португалския Боависта.

През следващия сезон 2007/08 г. Петрович води холандския Ваалвейка, като благодарение на него отборът заема второ място в холандската 2-ра дивизия, но не успява да влезе в първото ниво на Холандия.

През сезон 2008/09 работи като асистент на Мартин Йол в немския Хамбургер, след което е помощник на Аврам Грант в Уест Хям.

През 2010 г. Петрович поема японския клуб Урава Ред Даймъндс, след което е помощник на легендарния Гуус Хидинк в Анжи, работи за кратко и в Ал Шааб.

От 2014-а година е помощник на Дик Адвокаат в националния отбор на Сърбия, работи с Адвокаат за Съндърланд и през последния сезон в Утрехт, който финишира 6-ти в холандското първенство.

След края на сезона Дик Адвокаат слага край на треньорската си кариера. Желко Петрович пък приема ново предизвикателство – пловдивския Ботев.

Като футболист черногорецът е играл за Будучност, Динамо (Загреб), Севиля, Ден Бош, Валвейк, ПСВ, Урава Ред Даймъндс и Валвейк. Играл е за националния отбор на бивша Югославия на Световното първенство във Франция през 1998 година.

Снимка: PlovdivNews.bg

 

Подобни статии

Top