Атакуват пожара над Югово откъм Нареченски бани (СНИМКИ) - DC news

Атакуват пожара над Югово откъм Нареченски бани (СНИМКИ)

Военнослужещи, огнеборци, горски служители и доброволци ще гасят огъня

И днес продължава гасенето на пожара в гората над Югово и Нареченски бани, съобщиха от ГДПБЗН. В овладяването на огнената стихия ще участват 7 пожарни автомобила и около 30 служители от РДПБЗН-Пловдив, РДПБЗН-Смолян и РДПБЗН-Хасково. Ще се включат също служители на Държавното горско стопанство и местно население.

Вчера от общинска администрация – Лъки и Доброволното формирование към община Лъки, призоваха чрез социалните мрежи всички желаещи от общината да се включат като доброволци в гасенето на огъня.

Търсят още доброволци за гасенето на пожара над Югово (СНИМКИ)

Военнослужещи от 4-и артилерийски полк от състава на Сухопътните войски и екипаж с вертолет от 24-а авиобаза от Военновъздушните сили и днес ще се включат в гасенето. От 08.00 ч тази сутрин 37 военнослужещи и 4 автомобила от 4-и артилерийски полк са на терен в труднодостъпната високопланинска местност. Действията им се водят от подполковник Коста Делев, командир на противотанков дивизион в полка.

Продължава гасенето на огнената стихия над Югово, гасят пожар и край Новаково

Освен над село Югово, днес част от тях ще бъдат и в местността Орехово над Нареченски бани. Асеновградските артилеристи гасят за трети пореден ден. Модулът действа в района на пожара по 12 часа.

За четвърти пореден ден в гасенето на огнената стихия се включва и вертолет „Кугар” с екипаж от 24-а авиационна база, който ще извършва погасяване на огъня от въздуха. През вчерашния ден машината е извършила 78 водохвърляния от въздуха в района на пожара. Към 15:30 часа вчера екипажът на хеликоптера беше сменен и с след 17:00 ч. гасителните действия с него продължиха.

През нощта на място са дежурили 5 екипа от пожарните в Пловдив, Асеновград. Димитровград и Чепеларе, както и два екипа с горски служители. По-малкото от двете огнища вече е почти загасено, за него се грижи командата от Чепеларе и те са заявили че нямат нужда от допълнителна помощ.

Гасенето на пожара над Югово продължава, все още не е изцяло локализиран

Голямото огнище продължава да гори, през нощта пламъците са слезли от билото към дерето, където заради многото суха растителност и падащите по стръмното горящи шишарки, огънят е преодолял просеката, очертана от пожарникарите. Въпреки това няма опасност за населените места в района.

И днес продължава гасенето на големия пожар над Югово (СНИМКИ)

Днес се планира пламъците да се атакуват от нова позиция – откъм Нареченски бани, но мястото е изключително трудно достъпно.

Пожар в борова гора над Югово, извикаха хеликоптер да угаси пламъците

Пожарът в района на селата Жълт камък и Новаково

Продължава гасенето и на пожара в района на асеновградските села Жълт камък и Новаково. Вчера на мястото на пожара са били 3 пожарни автомобила със 7 огнеборци от РДПБЗН-Пловдив и 7 служители на горското стопанство. Към 15:00 ч. разпространението на огъня е спряно, като е започнало гасене във вътрешността на площта на пожара. През тъмната част от денонощието на дежурство бяха оставени служители на горското стопанство.

Снимки: Фейсбук/24 -та Авиационна база-Крумово

Подобни статии

Top